De langwerpige Sony Xperia 1 met drievoudige camera

Sony Xperia 1 zakelijk

Sony gooit de handdoek nog lang niet in de ring. De Japanse fabrikant heeft zojuist de volledige nieuwe Xperia lijn onthult. Alle aandacht ging naar het nieuwe vlaggenschip de Sony Xperia 1. Een langwerpige smartphone met een drietal krachtige camera’s en een schitterend 4K OLED beeldscherm.

De Japanse fabrikant maakt indruk met de opvolger van de Sony Xperia XZ3. In tegenstelling tot de vlaggenschepen in 2018 is het nieuwe vlaggenschip weer strakker. We zien opnieuw industriële rechte lijnen. Waarin de nieuwe Sony Xperia 1 opvalt is het slanke postuur en de drievoudige hoofdcamera’s. Het toestel is de eerste smartphone met 21:9 OLED beeldscherm met een hoge resolutie van 4K. De looks van het nieuwe Xperia vlaggenschip zijn weer typerend Sony.

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1

Sony heeft de ingewikkelde XZ en XA namen ingeruild voor een simpel numeriek systeem. Het Japanse merk presenteerde tijdens MWC 2019 de Sony Xperia 1 en Xperia 10 en 10 Plus. Het topmodel is de Xperia 1 en dit vlaggenschip heeft een monsterlijk groot 6,5 inch beeldscherm. Een bijzonder scherp beeldscherm met een mega beeldverhouding van 21:9. De specificaties van dit mooie scherm zijn even indrukwekkend als de lengte. De resolutie van het scherm is 1644 x 3840 pixels en dat resulteert in een hoge pixeldichtheid van 643 ppi. Het mega scherm wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 6 en ondersteunt DCI-P3 en HDR. Het ontwerp van de Sony Xperia 1 gaat meer terug naar de oude Sony Xperia telefoons zoals de Xperia XZ1. De behuizing van de langwerpige telefoon is waterdicht tot 1,5 meter diepte voor 30 minuten lang (IP68).

Krachtige Sony Xperia 1 specificaties

Zoals van een vlaggenschip uit 2019 mag verwachten beschikt de Sony Xperia 1 over krachtige specificaties. Achter het enorme 6,5 inch OLED beeldscherm vinden we de snelle Snapdragon 855-processor van Qualcomm. De rappe processor is gekoppeld 6 GB RAM en je krijgt 128 GB opslagruimte. Het Android 9 Pie besturingssysteem van de telefoon is relatief schoon. De interface van Sony biedt een aantal eigen ontwikkelingen zoals ‘Side Sense’. Het is een zijbalk die je doormiddel van gebaren kunt bedienen. Het systeem werd al geïntroduceerd met de Sony Xperia XZ3. Helaas houdt Sony weinig ruimte over voor de accu. Binnen de waterdichte behuizing ligt een 3.330 mAh accu en de Sony heeft daarmee veel minder capaciteit dan de concurrentie van Samsung en Huawei.

Drievoudige hoofdcamera’s van Sony

De Japanse fabrikant geeft haar gebruikers drie krachtige camera’s om de mooiste foto;s mee te maken. In tegenstelling tot de wilde geruchten van een 52 megapixel hoofdcamera doet de Sony Xperia het met drie 12 megapixel camera’s. Het drietal bestaat uit een primaire camera met f/1.6 diafragma en optische stabilisatie in combinatie met optisch gestabiliseerde telelens met f/2.4 diafragma. Daarnaast ligt de derde 12 megapixel camera met ultrabreedhoek lens. De Sony Xperia 1 kan daarnaast opnemen in 4K HDR. Deze video’s hebben een hoge dynamisch bereik en contrast voorzien van natuurgetrouwe kleuren.

Sony Xperia 1 camera s

Het prachtige vlaggenschip ligt binnenkort in de winkels. Binnenkort kun je hier het beste Sony Xperia 1 abonnement vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones