Android 8 Oreo bèta voor OnePlus 5T spoedig van start

De Android 8 Oreo open bèta voor de OnePlus 5T is in de maak. Nadat eerder deze week de OnePlus 5 al een definitieve update ontving is zodoende ook het meest recente vlaggenschip aan de beurt. Een specifieke startdatum wordt helaas niet gegeven.

Dat verklapt het officiële Duitse Twitter-account van de fabrikant.

De OnePlus 5T is vers van de pers en derhalve stelde het toestel enkelen teleur wegens het feit dat hij nog op Android 7 Nougat draait. ‘Nog’, want een update is aanstaande. Als we althans de officiële Duitse Twitter-pagina van het bedrijf mogen geloven. Middels een tweet kondigt men namelijk aan spoedig met een open bèta aan te vangen. Specifieke details ontbreken voorlopig nog, maar OnePlus kennende gaat het niet lang meer duren. Momenteel draait de OnePlus 5 al wél op Android 8 Oreo, de update is vorige week begonnen. Zoals je wellicht weet onderhoudt OnePlus zijn eigen besturingssysteem genaamd OxygenOS. Dit is een op Android-gebaseerd platform dat speciaal is aangepast op haar eigen telefoons.

Android 8 Oreo: wat is er nieuw?

Zodoende bevat de update eveneens een pakket om bij te werken naar OxygenOS 5.0, de nieuwste versie. Grootste toevoeging is hierbij de Parallel Apps functie. Hiermee kun je binnen één app twee accounts gebruiken. Handig wanneer je bijvoorbeeld een telefoon voor werk en een toestel voor privé bij je draagt en met beide nummers WhatsApp-berichten wilt kunnen versturen. Overige toevoegingen van OxygenOS 5.0 zijn nieuwe animaties en iconen. De standaard Android 8 Oreo update introduceert daarbij enkele interessante toevoegingen, zoals picture-in-picture modus. Hiermee kun je bijvoorbeeld video’s bekijken terwijl je door een andere app scrolt.

Ook krijg je de beschikking over ‘Notification Dots’. Zodoende zie je bij apps op je thuisscherm hoeveel gemiste meldingen je hebt.

Introductie van notificatiekanalen

IPhone-bezitters herkennen deze functie aangezien het al jarenlang in iOS verwerkt zit. Android 8 Oreo bouwt voort op notificatie verbeteringen en introduceert ook ‘kanalen’. Zodoende kun je per kanaal aangeven of je wél, of geen notificaties wilt ontvangen. In praktijk kan dit handig uitpakken bij bijvoorbeeld nieuwsapps. Geef simpelweg aan wel notificaties over sportnieuws te willen ontvangen, maar geen showbizz perikelen. Weer een andere functionaliteit van Android 8 Oreo is de verbeterde Autofill-modus. Zodoende onthoudt je telefoon gebruikersnamen en wachtwoorden en vult deze automatisch in bij onbekende apps. Handig, want zo bespaar je veel tijd.

Als kers op de taart is ook de techniek achter het besturingssysteem verbeterd, waardoor je telefoon na de update een stuk sneller aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons