‘Apple iPhone X 50 miljoen keer gepreorderd’

Volgens een doorgaans goed ingelichte analist gaat de Apple iPhone X maar liefst 40 tot 50 miljoen keer gepreorderd worden. Voornamelijk eigenaren van de Apple iPhone 6 uit 2014 gaan de overstap naar het nieuwe vlaggenschip maken.

Dat schrijft Ming-Chi Kuo in een interne memo naar zijn klanten. Kuo is een gerenommeerd analist bij de financiële instelling KGI.

Volgens de analist gaat de Apple iPhone X voor een nieuw verkooprecord zorgen. Nog voordat het toestel officieel in de (digitale) winkels zal komen te liggen, zullen er al 40 tot 50 miljoen exemplaren van zijn verhandeld. Kuo is analist bij de financiële instelling KGI en adviseert onder andere vermogende beleggers over hun aandelenstrategie. Zodoende dient hij altijd op de hoogte te zijn van alle interne ontwikkelingen bij beursgenoteerde bedrijven, waaronder Apple. Daarom onderhoudt hij nauwe contacten met personen binnen de telecomindustrie en is zodoende vaak als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling. Kuo baseert dit cijfer op gesprekken met enkele marketingmanagers in Azië, Europa en de Verenigde Staten.

‘Face-ID zorgt voor nieuwe gebruikerservaring’

De reden achter dit vermoedelijke succes is te vinden bij het toestel zelf. De Apple iPhone X is de eerste grote vernieuwing in het assortiment sinds de iPhone 6 uit 2014. Dit laatste toestel had als uniek kenmerk een vingerafdrukscanner aan de voorzijde, ook wel bekend als Touch-ID. De iPhone X daarentegen heeft deze scanner gelaten voor wat het is en kenmerkt zich door een complete afwezigheid van fysieke knoppen aan de voorkant. Hij wordt immers ontgrendelt door middel van Face-ID. Dankzij de speciale camera welke over TrueDepth-technologie beschikt wordt er een 3D-map van je gezicht gemaakt. Zodoende weet de telefoon exact wie zijn eigenaar is, ook wanneer je bijvoorbeeld een andere haarstijl hebt of wellicht je gezichtsbeharing laat staan.

Kritische massa maakt nu wél de overstap

Dankzij de nieuwe functies zou een grote groep iPhone 6 gebruikers dit keer wél de overstap maken. De Apple iPhone 6S en Apple iPhone 7 waren vooral voortzettingen op het design van de iPhone 6 en wisten deze kritische massa niet te overtuigen, zo schrijft de analist. Naast de nieuwe Face-ID functie gaat ook het vrijwel bezelloze design zorgen voor enthousiaste reacties. De iPhone X bestaat aan beide zijden uit een glasplaat met minimale aanwezigheid van schermranden. Zodoende lijkt het alsof het gehele toestel vrijwel alleen uit scherm bestaat. Dit oogt niet alleen fraai, maar heeft ook praktisch nut. Zo is het mogelijk om het toestel draadloos op te laden. Hiervoor dien je wel apart een draadloze oplaadmodule aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone X
iPhone X

Bekijk alle informatie over de iPhone X

Beste deal