‘HTC U12 wordt niet op MWC onthuld’

De HTC U12 wordt niet tijdens de Mobile World Congress (MWC) eind volgende maand aangekondigd, maar op een door HTC zelf georganiseerd evenement in april. Vermoedelijk is HTC bang om ondergesneeuwd te worden door Samsung, die de Galaxy S9 (Plus) daags voor aanvang van de MWC onthuld.

Dat meldt de website AndroidHeadlines.

We zullen nog eventjes geduld moeten hebben. De HTC U12 wordt namelijk niet op de Mobile World Congress (MWC) aangekondigd. Dit evenement gaat eind volgende maand van start in Barcelona en geldt als dé smartphonebeurs van Europa. De website AndroidHeadlines heeft dit doorgekregen van een anonieme, doch zeer betrouwbare bron. De motivering achter deze keuze van HTC is vooralsnog niet bekend. Uiteraard kunnen we wel een gokje wagen. Gisteren werd bekend dat Samsung de Galaxy S9 (Plus) één dag voor aanvang van de MWC-beurs gaat tonen tijdens een eigen evenement. Zo lijkt het aannemelijk dat andere fabrikanten, waaronder HTC, bang zijn om ondergesneeuwd te worden. Ook LG en Huawei zouden eieren voor hun geld kiezen, en nog even wachten met onthullingen.

Samsung nodigt de pers uit om de Galaxy S9 (Plus) onthulling bij te wonen middels deze flyer.

Wat verwachten we van de HTC U12?

Er is eigenlijk nog heel weinig bekend over het nieuwe vlaggenschip. Afgelopen week dook wel een bericht op waarin werd gesteld dat hij wordt uitgerust met een 4K-display. Ter vergelijking: momenteel beschikken de meeste telefoons nog over Full-HD(+) resoluties, waardoor 4K een flinke stap vooruit is. Daarnaast wordt de HTC U12 natuurlijk uitgerust met Edge Sense. Hierdoor kun je het toestel besturen door in de zijkanten te knijpen. Zo kun je onder meer het beeldscherm ontgrendelen, apps opstarten en bijvoorbeeld foto’s maken. Qua verdere specificaties tasten we nog in het duister. Aan de kwaliteit van HTC toestellen ligt het echter nooit: deze is immers prima op orde. Toch lopen consumenten niet massaal warm voor de Taiwanese smartphones.

‘HTC U12 wordt in april aangekondigd’

Alhoewel een specifieke datum niet is gegeven, heerst de verwachting dat de U12 rond april wordt aangekondigd. Diens voorganger, de HTC U11, werd vorig jaar mei getoond. Het is daarom ook goed mogelijk dat HTC nog niet ver genoeg is in het productieproces om hem al in Barcelona te tonen. Bovendien loop je het risico dat de ‘buzz’ rondom het toestel dan doodloopt in aanloop naar de werkelijke uitkomst. Indien hier een te lange periode tussenzit, is dit natuurlijk een wezenlijk gevaar. Daarbovenop moet HTC sowieso opletten. De financiële situatie van de Taiwanezen is, zoals we allemaal weten, niet al te best. Sterker nog: afgelopen jaar werd het slechtste resultaat in ruim 13 jaar tijd geboekt.

Mede dankzij deze tegenvallende resultaten is het bedrijf enige tijd geleden van strategie gewisseld. Men gaat zodoende minder telefoons in een jaar uitbrengen. In plaats daarvan worden bestaande telefoons langer aangehouden, en wordt de levensduur bevorderd. Dit wordt gedaan door meerdere varianten uit te brengen. LG koos afgelopen maand voor eenzelfde strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons