Huawei Mate 10 duikt op in nieuwe conceptafbeeldingen

De Huawei Mate 10 is opgedoken in enkele conceptafbeeldingen die sinds vanmorgen op het internet circuleren. De afbeeldingen worden vergezeld door enkele specificaties. De bron van het bericht is de Chinese website GizmoChina en het is niet te zeggen hoe waarheidsgetrouw deze is.

Het moge geen geheim zijn dat Huawei achter de schermen bezig is met een opvolger voor de Mate 9. Dit toestel zag eind 2016 het levenslicht en geldt als een doorslaand succes. Ook in Nederland hebben we onze handen op het toestel kunnen leggen. Aangezien Huawei graag een vervolg wil geven aan dit succes is met inmiddels volop bezig met de ontwikkeling van de Mate 10. Vandaag duiken er nieuwe conceptafbeeldingen van het toestel op. De bron van het bericht is de Chinese website GizmoChina. Conceptafbeeldingen zijn afbeeldingen die niet officieel afkomstig zijn van de fabrikant, maar door de gemeenschap gemaakt worden. Hierdoor valt er geen garantie te geven voor hoe het toestel daadwerkelijk in elkaar zit of gaat uitzien. Wel voeden wij uiteraard graag de geruchtenmolen.

Over de Huawei Mate 10

De Huawei Mate 10 gaat naar verluidt beschikken over een fors 6.1 scherm. Dit is een slag groter ten opzichte van de Mate 9 die een diagonaal van 6.0 inch onder de pannen heeft. De resolutie is naar verluidt QHD. Dit is vergelijkbaar met de resolutie van vele andere vlaggenschepen van tegenwoordig waaronder de HTC U11 en Samsung Galaxy S8. Qua materiaalkeuze gaan de Chinezen vermoedelijk voor een aluminium behuizing in combinatie met een metalen frame. Hierdoor boet het toestel niet in qua robuust karakter, maar wordt het ook niet onnodig zwaar. Onder de motorkap wordt het toestel aangedreven door een HiSilicon Kirin 970 chipset. Dit is de nieuwste in de reeks en moet nog officieel onthuld worden. Het technische hart van de Huawei Mate 10 zou verder gecomplementeerd worden door 6 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslag.

Leica dual-camera aan de achterzijde

Uiteraard berusten wij deze informatie volledig op geruchten. Deze geruchten zijn afkomstig van telecominsiders, alhoewel ze wel anoniem wensen te blijven. Aan de achterkant geeft men aan dat het toestel over een dual-camera opstelling gaat beschikken vervaardigd door het bedrijf Leica. Dit bedrijf kent een innige samenwerking met Huawei en voorzag onder meer de P10 en P10 Plus al van haar optische instrumenten. De accucapaciteit van de Mate 10 zou 4000 mAh bedragen. Hiermee zou het toestel gemakkelijk een dag mee moeten kunnen gaan, zonder tussentijds te hoeven bijladen. Ook zou de batterij lekker snel opgeladen kunnen worden dankzij een vorm van snelladen. Vermoedelijk gaat dit dan Quick Charge 3.0 zijn. Naar verluidt komt Huawei ergens in oktober met een aankondiging voor het toestel. Het lijkt ons uitgesloten dat men de IFA-beurs in Berlijn van begin september al aangrijpt voor deze aankondiging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons