Huawei zal in 2019 een Quad Camera telefoon presenteren

Huawei quad camera

Huawei is van plan om een smartphone te presenteren in 2019 die vier hoofdcamera’s heeft. Je kunt waarschijnlijk inzoomen tot 10x zonder beeldverlies. Het merk was dit jaar iedereen voor met drie camera’s maar Samsung presenteerde al een quad camera telefoon.

Uit een interview met Walter Ji door Androidpit.de leren we veel over de plannen van Huawei in 2019. Walter Ji is de Europese baas van de Chinese fabrikant en hij vertelt Androidpit over de plannen van zijn bedrijf voor volgend jaar.

Quad camera Huawei smartphone

Huawei was afgelopen jaar de pionier in driedubbele camera’s. Het merk presenteerde aan het begin van 2018 de Huawei P20 Pro met drie krachtige Leica hoofdcamera’s. Het merk was hiermee de eerste fabrikant met een drievoudige camera. Samsung pakte eind 2018 de eer voor een quad camera telefoon met de Samsung Galaxy A9. Een snel mid-range toestel met wel vier hoofdcamera’s. Huawei zal in 2019 een vlaggenschip presenteren met wel vier hoofdcamera’s. Onduidelijk is echter of dat de Huawei P30 wordt of de Mate 30. Er is meer nieuws op fotogebied want Ji verklapt dat de Chinese fabrikant werkt aan een nieuwe zoom techniek waarbij je nog verder kunt inzoomen zonder verlies van kwaliteit. Drie tot vijf keer zoom is nog niet genoeg zegt Ji en daarom onderzoekt Huawei tienvoudige zoomen en volgend jaar zou de onderneming ons wel eens kunnen verrassen.

Huawei Mate 20 Pro Leica

Vouwbare Huawei telefoon

De Chinese fabrikant heeft al aangekondigd dat het ook een opvouwbare smartphone met flexibel display onderzoekt. Dit toestel zal in het eerste helft van 2019 worden gepresenteerd. De mogelijkheid om een smartphone groter te maken dankzij een vouwbaar beeldscherm komt de accu omvang ook ten goede

Verwacht geen goedkope vouwbare Huawei smartphone. Want Ji zegt hierover het volgende:

“In de instapklasse kan je geen goede gebruikerservaring garanderen, wat niet goed is voor het merk Huawei.”

Verwachtingen 2019

Je hoeft in 2019 niet te rekenen op een Android One aangedreven Huawei telefoon. Het Chinese merk blijft bij haar eigen EMUI software skin.

2019 wordt natuurlijk het jaar van de mobiele standaard 5G. Huawei zit middenin die ontwikkeling. Je kunt er dan ook op rekenen dat we volgend jaar een 5G telefoon van het Chinese merk gaan zien. De nieuwe netwerk techniek zien we vermoedelijk alleen bij een van de vlaggenschepen.

Huawei vergroot aanwezigheid in Europa

Huawei wil de nummer een smartphone fabrikant van de wereld worden. Om het merk hiervoor meer zichtbaarheid te geven zal de onderneming meer eigen winkels openen. In 2019 verwacht Ji dat Huawei een groot aantal winkels zal openen. Er volgen winkels in Hamburg en ook in Düsseldorf.

De laatste Huawei smartphone is de Huawei Mate 20 en premium Huawei Mate 20 Pro. Beide vlaggenschepen zijn voorzien van drie Leica camera’s en worden aangedreven door de gloednieuwe Kirin 980 processor van het merk zelf.

Bron: AndroidPit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons