‘LG toont nieuwe versie V30 op MWC-beurs’

LG kondigt een nieuwe versie van de V30 aan op de MWC-beurs, welke eind volgende maand plaatsvindt in Barcelona. Deze V30+α krijgt AI-toepassingen. Details zijn hierbij nog onbekend. Ook een eventueel prijskaartje en verschijningsdatum liggen nog in het midden.

Eind volgende maand gaat de Mobile World Congress, kortweg de MWC, in Barcelona van start. Op deze beurs zijn vrijwel alle telefoonfabrikanten aanwezig. Er vinden onder meer paneldiscussies, netwerkbijeenkomsten en productlanceringen plaats. Ook is er uiteraard een grote beursvloer waar journalisten aan de slag kunnen met de nieuwste toestellen. Mogelijk heeft het Zuid-Koreaanse LG een verrassing in petto. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde krant The Investor, gaat het bedrijf namelijk een nieuwe versie van de LG V30 presenteren. De V30 is LG’s meest recente vlaggenschip en sinds eind vorig jaar te krijgen. De nieuwe versie krijgt volgens het medium de naam ‘V30+α’. De alfa-referentie verwijst naar Artificial Intelligence (AI) toepassingen.

Rumoer rondom LG

Het bericht komt uit in een tijd waarin er een hoop te doen is rondom LG en diens mobiele divisie. Twee weken geleden kondigde het bedrijf aan bezig te zijn met ‘rebranden‘. Men zou hierbij van plan zijn de G- en V-series van een nieuwe naam te voorzien. Welke naam, dat werd niet bekend. Afgelopen week kwam daar het nieuws bij dat LG van plan is telefoons langer aan te houden. Men gaat niet per se binnen een bepaalde tijdsduur, van bijvoorbeeld een jaar, een nieuwe telefoon op de markt brengen. In plaats daarvan introduceert men toestellen “wanneer het nodig is”. LG wisselt van strategie om zodoende winstgevend te worden, zo suggereerden analisten. De mobiele divisie van het bedrijf lijdt immers al elf kwartalen op rij verlies.

LG V30+α in de praktijk: wat kunnen we verwachten?

Hoe of wat, dat is nog onduidelijk. Volgens The Investor heeft LG echter met Google aan de telefoon gewerkt. Aangezien AI een containerbegrip is, zou het toestel alle kanten op kunnen gaan. Afgaande op het verleden denken we echter dat AI met name praktisch toegepast gaat worden. Zo beschikt de vorig jaar uitgekomen Huawei Mate 10 Pro over een Kirin 970-chipset, welke AI-compatibel is. Bij dit toestel wordt AI gebruikt om foto’s razendsnel te kunnen verwerken, waardoor opslaan rapper gaat. Ook herkent de software automatisch bepaalde scenario’s en terugkerende elementen in je foto’s, zoals bijvoorbeeld zonsondergangen en bepaalde persoon. Ook kan AI gebruikt worden om zuinig met de accuduur om te gaan. Zodoende verbruikt je telefoons bijvoorbeeld ’s avonds – wanneer je slaapt – minder stroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LG V30
LG V30

Bekijk alle informatie over de LG V30

Beste deal