Nokia 6 gekroond tot beste betaalbare smartphone van 2017

De Nokia 6 is in de prijzen gevallen. Tijdens het jaarlijkse Tech & Auto Awards festijn in India ging de Nokia middenklasser ervandoor met de ‘Best betaalbare smartphone’-prijs. Ook concurrenten Honor en Samsung vielen in de prijzen.

Gisteren vond in New Dehli, India, de Tech & Auto Awards plaats. Hierbij zijn prijzen uitgedeeld aan allerhande technologische producten, van tv’s tot aan telefoons en alles daartussenin. De winnaar in de categorie ‘Best betaalbare smartphone’ is de Nokia 6 geworden. Alhoewel we helaas geen verklaring omtrent deze keuze tot onze beschikking hebben, kunnen wij wel bedenken waarom dit toestel in de prijzen is gevallen. De Nokia middenklasser die halverwege dit jaar verscheen biedt immers gewoonweg heel veel waar voor zijn geld. De Nokia 8, het huidige vlaggenschip, viel helaas voor Nokia niet in de prijzen. Wel konden ook Honor en Samsung met prijzen terug naar huis keren.

Over de Nokia 6: uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

De Nokia 6 werd halverwege de huidige jaargang geïntroduceerd. Het toestel biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het toestel beschikt over een fors 5.5″ beeldscherm met Full-HD resolutie en een stevige behuizing. Nokia telefoons van weleer stonden bekend om hun uitstekende weerbaarheid en dat is met de Nokia 6 niet anders. Dit toestel voelt stevig aan en draagt een volledig metalen ‘jasje’. Daarbij loopt het beeldscherm in de lengte waarbij schermranden aan de zijkant vrijwel afwezig zijn. Onder het beeldscherm is een vingerafdrukscanner geplaatst waardoor je het toestel binnen een handomdraai ontgrendelt. Verder tref je een selfie-camera, microfoon en speaker aan de voorzijde. De stilistisch vormgegeven achterzijde biedt plek aan een uitstekende 16 megapixelcamera.

Deze camera beschikt over vele functies en biedt legio aan mogelijkheden voor het bewerken van foto’s. Video’s opnemen geschiedt in Full-HD resolutie. De selfie-camera heeft een 8 megapixelresolutie en maakt zodoende fraaie zelfportretten. Onder de motorkap wordt de Nokia 6 aangedreven door een Snapdragon 430 processor, 3 GB werkgeheugen en 32 opslag. Deze opslagcapaciteit valt uit te breiden middels een micro-SD kaart. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en dat is meer dan genoeg voor tot wel twee dagen gebruik op één volle accu. Verder is het toestel natuurlijk voorzien van alle standaardfunctionaliteiten, waaronder 4G, NFC-chip en een FM-ontvanger.

Ook Honor en Samsung vallen in de prijzen

Nokia concurrenten Honor en Samsung zijn overigens ook in de prijzen gevallen. De Honor 8 Pro werd bekroond met de titel ‘Beste smartphonecamera’ en de Samsung Frame TV kreeg de prijs voor het beste design. Ook de Vivo V7+ werd bekroond omwille van zijn uitstekende selfie-smartphone. Het is hierbij dan ook goed te merken dat de Tech & Auto Awards vooral een Aziatische aangelegenheid is. Een Apple-telefoon zal niet zo snel met de prijzen naar huis gaan. Het merk is immers niet populair in grote delen van Azië. Nokia zelf heeft overigens nog geen persbericht aan de bekroning gewijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nokia 6
Nokia 6

Bekijk alle informatie over de Nokia 6

Beste deal