HMD Global presenteert Nokia telefoon op 5 december

Nieuwe Nokia telefoon 5 december

HMD Global presenteert op 5 december 2018 een nieuwe Nokia telefoon in Dubai. Dat maakte Juho Sarvikas dit weekend bekend. Onduidelijk is nog wel toestel we mogen verwachten. Men verwacht dat de Finse fabrikant de Nokia 8.1 presenteert.

Juho Sarvikas is de Chief Product Officer van HMD Global laat dit weekend weten dat we een nieuwe Nokia telefoon mogen verwachten op 5 december. Hij kondigt een speciale lancering aan in Dubai. In de flyer van aankondiging zien we driemaal een telefoon waarvan de middelste een fullscreen ontwerp heeft met notch. Vorige maand werd de Nokia 8.1 gespot op Geekbench en dat zorgt ervoor dat we dit toestel verwachten volgende maand. Andere telefoons die in de pijplijn zitten zijn de 2.1 Plus en de Nokia 9 Pure View.

HMD Global Nokia telefoon abonnement

Nieuwe Nokia telefoon op 5 december

Servikas kondigde dit weekend met de leus #ExpectMore de komst van een nieuwe Nokia smartphone aan. De aankondiging laat drie toestellen zien, maar waarschijnlijk zijn het driemaal dezelfde. De middelste heeft een groot beeldscherm met slanke randen en een notch net zoals de Nokia 7 2018 en Nokia 6 2018. Aan de zijkanten zien we duidelijk metalen elementen zoals we gewend zijn van Nokia. De achterkant van dit toestel is niet te zien en daardoor is het onduidelijk welke smartphone we op 5 december mogen verwachten. De komst van drie toestellen is ook nog mogelijk. HMD Global schijnt namelijk te werken aan drie telefoons, de Nokia 2.1 Plus, Nokia 8.1 en de premium Nokia 9 PureView. De laatste lijkt onwaarschijnlijk aangezien dit toestel pas volgend jaar wordt verwacht. De komst van de Nokia 8.1 is zelfs bevestigd door een Geekbench score. Daarom verwachten we de presentatie van de Nokia 8.1 op 5 december.

Dit weten we over de Nokia 8.1

De Nokia 8.1 is vernoemd naar de eerste premium Nokia telefoon de Nokia 8. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de nieuwe Nokia geen premium processor. We hebben de Nokia 8.1 al gespot op Geekbench en het toestel draait op de snelle Snapdragon 710 processor van Qualcomm. Dit is een processor die net een niveau lager ligt dan de Snapdragon 800 serie. Uit de Geekbench test blijkt ook dat de telefoon 4 GB aan werkgeheugen heeft en draait op de nieuwe Android versie, Android 9 Pie. Reken erop dat de nieuwe telefoon onderdeel is van het Android One programma.

Het is nog onduidelijk of HMD Global drie telefoons of juist een lanceert. Hoe dan ook mogen we meer verwachten van Nokia aldus Sarvikas: #ExpectMore.

 

Bron: Sarvikas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons