Samsung Galaxy A7 2017 ontvangt Android 7 Nougat

In een eerder stadium werden de Samsung Galaxy A3 2017 en Samsung Galaxy A5 2017 al voorzien van een update naar Android 7 Nougat en nu is ook de grotere broer aan de beurt. Thaise bezitters van een Samsung Galaxy A7 2017 maken immers melding van een software-update die zij voorgeschoteld krijgen. In dit artikel leggen wij uit wat Android 7 Nougat voor veranderingen met zich meebrengt. Ook leggen we uit waar je rekening mee dient te houden tijdens het updaten.

De Samsung Galaxy A7 2017 is als enige in zijn collectie niet officieel uitgebracht in Nederland. Desondanks verkopen wel vele, voornamelijke kleinere, webshops het toestel. Het is daarom goed mogelijk dat jij in het bezit bent van een dergelijk toestel. De Galaxy A7 2017 is immers uitgerust met de beste specificaties van de gehele line-up en laat zich omschrijven als een betrouwbare middenklasser. Dat het toestel daarom nu ook wordt uitgerust met de nieuwste Android-versie is daarom goed nieuws. Android 7 Nougat is vooral een stabiele verbetering ten opzichte van Android 6 Marshmallow. Verwacht geen radicale veranderingen, maar vooral subtiele verfijning.

Wat verandert Android 7 Nougat?

Zo zorgt Android 7 Nougat onder meer voor de mogelijkheid om twee vensters naast elkaar open te hebben staan middels de multi-window mode. Hiermee kun je bijvoorbeeld een YouTube video open hebben staan en tegelijkertijd een bericht versturen via WhatsApp. Over WhatsApp gesproken: in de nieuwste Android versie wordt het mogelijk om direct vanuit je notificatiescherm te reageren op binnenkomende berichten. Hierdoor hoef je niet eerst de app te openen waardoor je tijd bespaard. Sowieso is de notificatiebalk in Android 7 Nougat flink onder handen genomen. Binnenkomende notificaties worden immers gebundeld onder diverse kopjes.

Notificaties heringedeeld

Krijg je bijvoorbeeld berichten binnen van Facebook, Snapchat en Instagram, dan worden deze automatisch gebundeld onder één noemer. Hierdoor wordt meer overzicht gecreeerd. Meldingen van bijvoorbeeld je e-mail, H&M app en GroupOn worden dan weer onder een ander label geplaatst. Hiernaast brengt Android 7 Nougat een nieuwe visuele stijl met zich mee. Onder meer icoontjes en visualisaties zijn aangepast en geven een nieuwe indruk. Hiervoor dien je wel Samsung’s eigen software te draaien. Tot slot gaat je telefoon ook langer mee na het uitvoeren van de update dankzij de verbeterde Doze modus. Hierdoor doet je telefoon langer met de batterij.

Onze tips

Zorg dat je verbonden bent met een stabiel Wi-Fi netwerk voor het downloaden van de gegevens. Indien je dit vergeet, kan je telefoonrekening mogelijk hoog in de kosten oplopen. Ook is het aan te raden om je toestel ten minste voor de helft op te laden en aan de oplader te laten gedurende het updaten. Je telefoon gaat diverse keren opnieuw opstarten. Raak het toestel hierbij niet aan. Tot slot is het altijd aan te raden om een goede back-up van je gegevens te maken, mocht er onverhoopt iets mis gaan. Zoals gezegd ontvangen vooralsnog Thaise bezitters van het toestel de update. Wanneer de Europese uitrolt volgt, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons