Samsung Gear VR zeer nuttig tijdens getuigenverklaring

Tijdelijk krijg je bij aanschaf van een Samsung Galaxy S8 of Plus-variant een gratis Gear VR headset. Met deze headset stap je binnen in de wereld van Virtual Reality. Naast dat dit erg leuk is om bijvoorbeeld mee te gamen of films te kijken, is het ook nog eens erg nuttig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat getuigenverklaringen bij misdrijven verbeterd kunnen worden door middel van Gear VR.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus werden afgelopen maart gepresenteerd tijdens een spetterende persconferentie. Naast dat de toestellen razendsnel zijn, fraai vormgegeven en prachtige foto’s maken kun je ze ook gemakkelijk uitbreiden met diverse accessoires. Onder deze accessoires bijvoorbeeld de Gear VR headset. Dit is een headset die ervoor zorgt dat je binnen no time in de wereld van virtual reality (VR) stapt. Virtual reality creëert als het ware een nieuwe virtuele wereld. Vooral gamen en films kijken is erg aan te raden met deze slimme bril. Games voelen intuïtiever aan en films worden ‘voller’ en gaan meer leven. Uit recent onderzoek blijkt dat de headset echter ook zeer nuttig is.

Betrouwbare getuigenverklaring

Gear VR kan de betrouwbaarheid van getuigenverklaringen verbeteren. Dat blijkt uit een persverklaring van Samsung Nederland. Dit kan geconcludeerd worden naar aanleiding van onderzoek van Jeroen Timmer, die momenteel afstudeert bij de politie op het betreffende onderwerp. Hij heeft diverse tests gehouden onder getuigen van een misdrijf waarbij hij verschillende scenario’s voorschotelde aan diverse groepen verdachten. Uit dit onderzoek bleek dat getuigen die voor hun verhoor een VR headset opgezet kregen, meer details en merkwaardigheden van de plaats delict onthielden. Volgens de onderzoeker komt dit doordat diepliggende herinneringen op deze wijze worden opgehaald door geconfronteerd te worden met een nauwkeurige simulatie.

Onderzoeksresultaten

De onderzoeker stelde drie groepen op die allemaal op een verschillende manier moesten aangeven wat ze zich nog konden herinneren van de plaats delict. De groep die enkel vanuit het geheugen de merkwaardigheden van de plaats delict moesten vertellen, kwamen het minst accuraat uit de test. De groep die de plaats delict onder begeleiding van een professional moesten na beschouwen kwamen op de tweede plek terecht. Zoals gezegd bleek de groep die de herinnering herbeleefde naar aanleiding van Gear VR simulatie het meest accuraat de situatie te kunnen navertellen en schetsen. Ook bleek dat mensen op deze manier minder feiten, kenmerken of observaties verzinnen of verdraaien. Ook dit is cruciaal tijdens een onderzoek. Anders kan immers het onderzoek een verkeerd pad nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Bekijk alle informatie over de Samsung Galaxy S8

Beste deal