Samsung opnieuw meest waardevolle merk

Voor de zevende keer op rij is Samsung verkozen tot het meest waardevolle merk van Zuid-Korea. De makers van onder meer de Samsung Galaxy S8 eindigen boven retailer E-Mart en Naver, een softwarebedrijf. Specifieke cijfers zijn niet gepubliceerd.

Dat meldt Brand Stock in een rapport dat vandaag verschijnt. Dit bedrijf houdt zich bezig met marktanalyses.

De prestatie van Samsung is knap te noemen, gezien het lastige vorige jaar. In 2016 verscheen de Samsung Galaxy Note 7 en zoals we allemaal weten verliep deze introductie niet volgens planning. Daarbij drukken we ons nog zacht uit. Het bleek immers al snel dat het toestel niet veilig was en in enkele gevallen zelfs voor direct gevaar zorgde. Uiteindelijk besloot Samsung de toestellen terug te roepen en te recyclen. Het afgelopen jaar verscheen de Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition op de Zuid-Koreaanse markt. Hierbij zijn de accu’s van de originele toestellen gecontroleerd en vervangen. Goed voor het milieu, maar minder voor de portemonnee van Samsung. De winst die werd geboekt over de mobiele divisie van het bedrijf verdampte immers.

Samsung opnieuw meest waardevolle merk

Men heeft zich dus goed weten te herpakken in de huidige jaargang die bijna op zijn einde loopt. Samsung is vandaag bekroond tot het meest waardevolle merk van het land. Dit is de zevende keer op rij, overigens. Op de tweede plek is E-Mart geëindigd, een detailhandel. E-Mart heeft honderden fysieke winkels en verkoopt alles van onderbroeken tot aan elektronica. Op de derde plek is Naver geëindigd. Dit bedrijf staat vooral bekend om zijn software en is uiterst populair in Zuid-Korea. Specifieke cijfers maakt Brand Stock niet bekend. We kunnen dus niet zeggen hoe de onderlinge verhoudingen precies in elkaar steken. Zoals we allemaal weten bestaat Samsung immers uit vele onderdelen en dus is het goed mogelijk dat niet zozeer de mobiele divisie, maar een andere divisie aan het succes bijdraagt.

Hoge verwachtingen omtrent de Samsung Galaxy S9

De onderzoekers besluiten het onderzoek met een toekomstvoorspelling. Zij zijn immers van mening dat Samsung begin volgend jaar de Samsung Galaxy S9 presenteert. Men verwacht grootste prestaties van dit nieuwe vlaggenschip. Afgelopen april verschenen de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus, de huidige vlaggenschepen. Beide toestellen beschikken over een groot schermoppervlak genaamd Infinity Display, de beste specificaties van het moment en toffe functies. Een voorbeeld is Bixby, de virtueel assistent die zowel via spraak als aanrakingen bestuurd kan worden. Inmiddels zijn de toestellen bovendien scherp geprijsd. Hierdoor zijn ze een interessante optie wanneer je op zoek bent naar een high-end Android toestel voor een scherpe prijs.

Voor de Samsung Galaxy S8 ben je momenteel zo’n 599 euro kwijt. De Samsung Galaxy S8 Plus zijn scherm is iets groter en kost derhalve zo’n 100 euro meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Bekijk alle informatie over de Samsung Galaxy S8

Beste deal