Samsung presenteert Galaxy S9 (Plus) op 25 februari

Op 25 februari worden de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus onthuld. Dit gaat niet plaatsvinden op de MWC-beurs zoals eerder werd gesuggereerd, maar tijdens een eigen Unpacked-evenement. Deze vindt daags voor aanvang van de MWC-beurs plaats.

De kogel is door de kerk. Over iets minder dan een maand worden de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Op 25 februari organiseert Samsung hiervoor een eigen Unpacked-evenement, net zoals vorig jaar bij de Samsung Galaxy S8 (Plus) presentatie. De fabrikant heeft vandaag namelijk onderstaande uitnodiging verzonden naar de pers. Opvallend, aangezien de laatste weken het gerucht ging dat de nieuwe vlaggenschepen op de Mobile World Congress – kortweg MWC – te Barcelona getoond zouden worden. Het evenement geldt als dé smartphonebeurs van Europa. Vorig jaar werd bijvoorbeeld het Huawei P10-trio hier gepresenteerd.

Samsung steelt de show

Diverse fabrikanten, waaronder LG en HTC, zouden hun presentaties zelfs last-minute geannuleerd hebben, uit angst om ondergesneeuwd worden door de Samsung presentatie. Alhoewel Samsung de telefoons niet direct op de MWC gaat presenteren, is dit wellicht toch een verstandige keuze van de concurrentie geweest. De beurs in Barcelona gaat namelijk op 26 februari van start. Juist ja: precies één dag na de Samsung Galaxy S9 (Plus) presentatie. Zoals je van een fabrikant als Samsung mag verwachten vormt de presentatie van een nieuw vlaggenschip één van de hoogtepunten van het jaar.

Samsung legt focus op de camera

Over de vermoedelijke specificaties van de Samsung Galaxy S9 (Plus) is nog weinig bekend. Wel weten we dankzij bovenstaand materiaal dat de focus op de camera zal komen te liggen. Wat dit precies inhoudt, is nog niet helemaal duidelijk. Bronnen werkzaam in de telefoonindustrie deden afgelopen week wel enkele feitjes uit de doeken. Zo zou de camera beschikken over een super-slowmotion stand waarmee je plaatjes schiet met een frameratesnelheid (FPS) van 480. Ter verduidelijk: de huidige Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus maken foto’s met een frameratesnelheid van 240 frames per seconde.

Verwachte specificaties Samsung Galaxy S9

Verder zou de beeldsensor zijn vervangen. Deze nieuwe variant luistert naar de naam ISOCELL. Kortgezegd is hiervan het voordeel dat de autofocus-modus sneller scherpstelt, en de lichtgevoeligheid is verbeterd. Met name wanneer het donker is, komen foto’s dankzij de ISOCELL beter uit de verf. Qua overige specificaties is de verwachting dat de Samsung Galaxy S9 net zo groot wordt als zijn voorganger. Het scherm is zodoende 5.8” groot. De resolutie bedraag 2960 bij 1080 pixels: ook identiek aan de huidige versie. Onder de motorkap wordt het toestel aangestuurd door de Exynos 9810: de nieuwste chipset van Samsung. Deze octa-core processor krijgt ondersteuning van 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Een mogelijke adviesprijs is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons