Zo oogt de Portrait Lightning modus van de iPhone 8 Plus

Op de Apple iPhone X moeten we nog eventjes wachten, maar de Apple iPhone 8 Plus ligt al in de winkels. Dit laatste toestel beschikt niet enkel over de beste specificaties en een spetterend design, ook de camera is onovertroffen. Dat blijkt wel uit een nieuwe video die Apple vandaag naar buiten brengt waarin de Portrait Lightning modus onder de aandacht wordt gebracht.

De maand september werd gedomineerd door Apple. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf riep pers vanuit de hele wereld bijeen om een persconferentie in het pas nieuwgebouwde Steve Jobs theater bij te wonen. Tijdens de spetterende presentatie kondigde men maar liefst drie nieuwe telefoons aan. Hierbij zijn de Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus verbeteringen van de vlaggenschepen van vorig jaar. Zij ogen qua design grotendeels hetzelfde maar zijn wel uitgerust met enkele fraaie, nieuwe functies. Voor het eerst zijn deze iPhones immers draadloos op te laden en ook de specificaties zijn niet mis. Onder de motorkap worden ze immers aangedreven door de nieuwe A11 Bionic chipset. Dit is dezelfde processor als die in het nieuwe vlaggenschip, de Apple iPhone X, te vinden is. Ook dit laatste toestel werd afgelopen maand onthuld.

Dual-camera opstelling voor maximale kwaliteit

De Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus beschikken haast over teveel nieuwe en toffe functies om op te noemen. Eén van de absolute sterkhouders is echter zonder meer de dual-camera opstelling van deze laatste. Hierbij bestaat de opstelling uit één groothoeklens, en één telelens. Deze onderscheidende functie is dan ook niet voor niets onderwerp van een vandaag gepubliceerde video op het officiële YouTube-kanaal van Apple. In de video wordt de portretmodus en in het specifiek de ‘Portrait Lightning’ optie weergeven. Laten we echter beginnen bij de eerste functie. Dankzij de twee camera’s is de iPhone 8 Plus in staat om haarscherpe foto’s te maken vol kwaliteit. Wanneer je op de knop drukt om een foto te schieten worden er in feite twee afbeeldingen gemaakt.
\

Portretmodus

Hierbij maakt de ene sensor een foto van de omgeving, waarbij de andere lens zich focust op objecten dichterbij. Hierdoor is de camera in staat om een fraaie scherptediepte-verhouding te creeëren. Dit komt bij uitstek van pas bij portretten. Het onderwerp van je foto, bijvoorbeeld een persoon, steekt hierdoor scherp af bij de enigszins wazige achtergrond. Dit noemt men het bokeh-effect. Bij de Apple iPhone 8 Plus is het mogelijk om dergelijke portretten te maken én achteraf te bewerken. Deze functie staat bekend als portretbelichting. Dankzij deze nieuwe functie maak je professionele foto’s en portretten in een handomdraai. Mooie bijkomstigheid is dat je geen fotograaf hoeft te zijn: de software regelt alles zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone 8 Plus
iPhone 8 Plus

Bekijk alle informatie over de iPhone 8 Plus

Beste deal