Google reviews: 4.5 uit 5 sterren
Thuiswinkel Business Partner

Nieuwe update onderweg voor de Nokia 6

Trotse bezitter van een Nokia 6? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Binnenkort kun je namelijk een update voor jouw toestel verwachten. Deze update zorgt ervoor dat je telefoon wordt bijgewerkt naar de laatste veiligheidsstandaarden. Zo blijft je telefoon, en de aanwezige gegevens, veilig.

De Nokia 6 is nu sinds enkele weken te verkrijgen in diverse landen. Het toestel is een zogenaamde middenklasser, maar wel de beste Nokia die er momenteel te verkrijgen valt. Het is de meest uitgebreide, grote en best uitgeruste telefoon van de huidige beschikbare Nokia telefoons. De nieuwe toestellen worden op de markt gebracht door HMD Global. Dit bedrijf heeft de exclusieve merkrechten op de Nokia merknaam in handen en is hyper ambitieus. Vooralsnog rolt de update uit in Hong Kong en Taiwan. Hier was het toestel vrijwel als eerste verkrijgbaar, logisch dus dat de consumenten daar als eerst de update ontvangen.

Wat regelt de update?

De nieuwe update werkt je Nokia 6 bij naar de laatste veiligheidsstandaarden. Iedere maand brengt Google, de eigenaar van het Android besturingssysteem, een reeks aan algemene verbeteringen op de markt. Fabrikanten voegen hier dan enkele specifieke oplossingen aan toe die van toepassing zijn op hun telefoons. Hierbij is het opvallend dat de Nokia 6 eerder wordt bijgewerket met de update van juli, dan de Google Pixel en Nexus telefoons. Deze telefoons krijgen normaliter altijd als eerst de nieuwste updates tot hun beschikking. De update heeft een bestandsgrootte van 149 MB en rolt OTA uit. Dit staat voor Over The Air en houdt simpelweg in dat je vanzelf een bericht ontvangt zodra de update voor je klaar staat.

Over de Nokia 6

De Nokia 6 heeft een fraai 5.5 inch IPS-LCD display met haarscherpe Full-HD resolutie tot diens beschikking. Uiteraard is de behuizing van het toestel zeer solide te noemen en kan absoluut tegen een stootje. Precies wat je van een Nokia mag verwachten. Het toestel kan maar liefst met twee simkaarten tegelijkertijd overweg waardoor je altijd maximaal bereikbaar bent! Aan de voorkant zit de vingerafdruksensor op een slimme wijze geïntegreerd in de fysieke thuisknop. De rest van de knoppen, waarmee je onder meer een pagina teruggaat of de instellingen kunt oproepen, zitten in het scherm verwerkt.

Verder wordt het toestel aangedreven door een rappe Snapdragon 430 octa-core processor, heeft hij 16 megapixelcamera aan de achterkant en gaat hij lekker lang mee dankzij een 3000 mAh batterij. Het toestel is beschikbaar in de kleuren zwart, blauw, koper en zilver. Vanaf ongeveer 14 juli wordt het toestel geleverd aan de eerste klanten in Nederland.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner